Zorgverzekering 2023 - Kies je zorgverlener | OHRA (2023)

Verzekerd van beste prijs-kwaliteit

Mijn OHRA Zorg
Vergoedingen
Declareren
Zoek een zorgverlener

Vanaf € 135,95 Bereken je premie

 • Flexibele zorgverzekering
 • Makkelijk declareren
 • 8,5 klanttevredenheid

Zorgverzekering 2023

Als het om je gezondheid gaat, neem je natuurlijk liever geen risico’s. Dat begrijpen we en daarom ben je met een OHRA Zorgverzekering goed verzekerd én heb je lekker veel vrijheid. Zo mag je zelf je ziekenhuis of specialistische kliniek kiezen en betalen wij de rekening. Dat geldt ook voor je fysiotherapeut.Heb je al een OHRA Zorgverzekering?

Gedurende het jaar overstappen? Dat kan!

Wil je niet wachten tot 1 januari om over te stappen naar OHRA? In sommige gevallen kan je gedurende het jaar overstappen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan hebt en je wilt overstappen van collectieve verzekeraar. Maar ook als je 18 jaar wordt of gaat scheiden is het mogelijk om gedurende het jaar een andere zorgverzekering te kiezen. Bekijk snel wat de mogelijkheden zijn.

(Video) Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering.

Lees meer

Onze basisverzekering voor € 135,95

Een goede basisverzekering met volledige keuze van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken voor € 135,95. En onze aanvullende verzekering al vanaf € 6,25. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Kinderen zijn gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering.

Basisverzekering

€ 135,95 per maand

 • 100% keuzevrijheid voor ziekenhuis, huisarts en fysio
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Declareer eenvoudig via de OHRA App

Bereken je premie Meer informatie

Zorgverzekering 2023 - Kies je zorgverlener | OHRA (5)

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Bereken je premie Meer informatie

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Kies altijd je eigen tandarts

Bereken je premie Meer informatie

Online gezondheidsdiensten

Bij elke OHRA zorgverzekering krijg je toegang tot online gezondheidsdiensten. Denk aan bijvoorbeeld Online GGZ of Vraag de dokter. Ben je collectief verzekerd? Dan heb je met het standaard pakket OHRA Gezond ook toegang tot online geldplannen van Nibud.

(Video) Is een aanvullende zorgverzekering zinvol voor jou?

Lees meer

Onze voordelen

Klantvoordelen

Lekker in je vel zitten? Dat wil natuurlijk iedereen. Daarom krijg je korting op sportkleding en kookboeken. Maar dat niet alleen, want je krijgt ook korting op brillen en lenzen. Zo voel je je niet alleen fit, maar zie je alles ook scherp. Wel zo prettig.

Lees meer

Download de OHRA App

Met de OHRA App regel je gemakkelijk en snel alles voor je verzekeringen. Of je nu je persoonlijke gegevens wilt wijzigen of kosten wilt declareren. En heb je meerdere OHRA producten? Dan kun je alles in één app vinden. Makkelijk toch?

Lees meer

Niet ziek, toch beter

Ben je collectief verzekerd? Dan profiteer je ook van je zorgverzekering als je niet ziek bent. Met het pakket OHRA Gezond bijvoorbeeld. Boordevol extra’s gericht op jouw vitaliteit. Zo haal jij het beste uit jezelf! Kijk snel wat het inhoudt.

Lees meer

Goed verzekerd op reis

Ook je spullen goed verzekerd op reis ? Kies dan voor de OHRA Reisverzekering.Tip: Heb je een aanvullende verzekering van OHRA, dan heb je al 100% dekking voor spoedzorg in het buitenland. Het is in dat geval niet nodig om de dekking ‘Geneeskundige kosten’ mee te verzekeren bij de reisverzekering.

(Video) Zo bespaar je geld op je zorgverzekering • Z zoekt uit

Meer informatie

Veelgestelde vragen

 • Wanneer krijg ik mijn polis en zorgpas?

  Heb je een zorgverzekering bij OHRA afgesloten? Dan krijg je binnen tien werkdagen je nieuwe polis. Je zorgpas volgt binnen een maand.

  Heb je je OHRA zorgverzekering gewijzigd? Dan krijg je niet altijd een nieuwe polis of zorgpas. Heb je iets gewijzigd waarvoor je wel een nieuwe polis en zorgpas krijgt? Je nieuwe polis sturen we je binnen 10 werkdagen toe. Je zorgpas volgt binnen een maand.

  Let op:

  Vraag je in de laatste twee weken van december je OHRA Zorgverzekering aan of wijzig je dan je zorgverzekering? Dan is het erg druk. Daardoor is het mogelijk dat je niet binnen 10 werkdagen je nieuwe polis in huis hebt. Heb je na vier weken nog niets ontvangen? Neem dan even contactmet ons op.

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga? Ook als er (nog) geen contract is?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening vergoed wordt.  Ook als we geen contract hebben met deze zorgverlener.

  Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnengeestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)?  Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. 

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt?Check dan onzeZorgvinder.Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.

 • Kan ik mijn eigen risico gespreid betalen?

  Wij kunnen ons voorstellen dat je het verplicht eigen risico liever niet in één keer betaalt. Daarom is het bij OHRA geen enkel probleem om dit in tien maandelijkse, gelijke termijnen te betalen.Bekijk alle details.

  Goed om te weten: geef het uiterlijk 1 februari aan ons door als je je eigen risico in termijnen wilt betalen. Heb je een vrijwillig eigen risico?Dan kun je je eigen risico helaas niet in termijnen betalen.

 • Het lukt me (even) niet om de premie te betalen. Kunnen jullie me helpen?

  Soms kan het voorkomen dat je deze kosten (even) niet kunt betalen. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijkcontactmet ons opneemt, zodat we eventueel een betalingsregeling kunnen treffen. Met een betalingsregeling kun je grotere financiële problemen voorkomen.

  (Video) Waarom overstappen van zorgverzekering en hoe werkt overstappen? | Geld.nl
 • Hoe declareer ik een rekening?

  Een rekening van een zorgverlener kun je op3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:

  • Online via Mijn OHRA Zorgverzekering
  • Mobiel met de OHRA App
  • Schriftelijk via het papieren declaratieformulier

  Heb je eenOHRA Online Gemakverzekering? Dan declareer je je rekeningen altijd online viaMijn OHRA Zorgverzekeringof deOHRA App.

 • Vorig jaar heb ik mijn verplichte eigen risico gespreid betaald. Maar ik heb het niet (helemaal) opgemaakt. Wat nu?

  Uiteraard krijg je het bedrag dat je te veel betaald hebt van ons terug. Je hoeft hier niets voor te doen. De eindafrekening volgt in het eerste kwartaal van het volgende jaar. Wij storten het restant dan automatisch op je rekening. Dit doen we op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

  In Mijn OHRA Zorgverzekeringzie je de stand van je eigen risico. Zo weet je precies hoeveel je van ons terugkrijgt.

 • De premie van januari klopte niet. Wat nu?

  Heb je je zorgverzekering in de laatste twee weken van december gewijzigd? Dan kan het helaas zo zijn dat je wijziging en de inning van de premie elkaar kruisen. Dat betekent dat je in januari nog niet de juiste premie betaalt. Maar... We lossen dit op.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onzeoverzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt.

Bekijk ons overzicht

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogsmet handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Vrije zorgkeuze Als je je aan het verdiepen bent in een zorgverzekering, kom je al snel de term ‘vrije zorgkeuze’ tegen. Maar wat is vrije zorgkeuze nou eigenlijk? Wij leggen het voor je uit. Lees meer Maak sporten leuk! Hoeveel smoesjes heb jij om niet te hoeven sporten? Je bent niet de enige. Veel mensen beginnen met rennen of fitness, maar volhouden blijft lastig. Met deze 6 tips lukt het! Lees meer Zwanger? Een handige checklist Als je zwanger bent of wilt worden, komt er veel op je af. Je moet keuzes maken, dingen regelen en een hoop uitzoeken. Je zorgverzekering nog eens goed bekijken hoort daar ook bij. Lees meer

Een klant over ons: “Ik werd te woord gestaan door een hele vriendelijke, aardige dame die het probleem snel had opgelost!”.

 • Ruim 800.000 klanten zijn bij ons verzekerd
 • Al bijna 100 jaar ervaring
(Video) Wilt u ook een goede en goedkopere zorgverzekering? | Commercial 2022

Videos

1. Goed verzekerd van start als ondernemer | Interpolis commercial
(Interpolis)
2. Hoe werkt een zorgverzekering?
(Elisa Rods)
3. De dekking van jouw zorgverzekering!
(Interpolis)
4. Zorgverzekering opzeggen of afsluiten: hoe werkt dat?
(Interpolis)
5. Zorgverzekering Vraag- en Antwoordsessie - met Paul
(Overstappen.nl)
6. STER reclames oktober 1986 t/m april 1987 [deel 1]
(TV zoals het vroeger was)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 21/05/2023

Views: 6283

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.